היתרונות של שיטת פיתוח Agile או בעברית – פיתוח תוכנה זריז (ולרוב גם גמיש)
כידוע לכל מנהל פרויקטים ומפתח – פיתוח תכנה טומן בחובו "הפתעות" רבות לאורך הדרך, כאלו שאינן בהכרח ניתנות לפתרון בשיטות של חיזוי או תכנון מראש. הבסיס למתודת פיתוח Agile היא ההנחה כי לא ניתן להגדיר במלואה תכנה מסויימת בטרם תחילת הפיתוח וכי בלתי נמנע להיות גמישים לדרישות שעולות תוך כדי הפיתוח.
העקרונות המרכזיים שעומדים בבסיסה של מתודולוגיית פיתוח זו:
-
- חשיפת שלבי התקדמות הפיתוח ללקוחות בנקודת זמן מוקדמת – בכך מתאפשר מיצוי פידבק משתמשים.
- אינטראקציה מתמשכת – הקפדה על אינטראקציה רציפה בין כל המרכיבים המעורבים בתהליך. יישום עקרון זה מתאפשר בין היתר בעזרת שמירה על תקשורת שוטפת בסטנד-אפים המתנהלים בין מנהל הפרוייקטים למפתחים. בסטנד-אפים סורקים את הסטטוס, הקשיים, מתקפים את לו"ז ההמשימות בספרינט. בנוסף, אינטראקציה רציפה מתאפשרת בעזרת שיחות סטטוס שגרתיות עם הלקוח בהן נעדכן את הלקוח בצפי עדכני, נשקף את הקשיים הפיתוחיים העולים תוך כדי פעולה ונקבל תשובות לשאלות וחידודים שמצריכים תשובות מהלקוח.
- פיתוח בסבבים מהירים – מחייב מנגנון למידה מהירה ותכנון ביצוע בטווח קצר. פיתוח מבוסס אינטראקציה קצרות המכונות ספרינטים הוא חלק אינטגרלי מחייה של מנהל פרויקטים וכן של המפתח שמבצע את המשימות. פיתוח לפי תכולת ספרינטים ממקסם את היעילות של תהליך הפיתוח.
- פידבק משתמשים ישיר – בעקבות קושי לצפות מראש את התנהגות המשתמשים, נדרשת אינטראקציה ישירה ומתמשכת עם הלקוח על גבי המערכת הנבנית, במטרה לחדד ולזקק את הצורך.
מהחוויה האישית שלי, אני יכולה להעיד כי מדובר בשיטה שמטיבה עם הלקוחות ועם התוצרת המתקבלת. העבודה השוטפת במתודה זו דורשת גמישות מחשבתית ומעשית וכן הסתגלות מהירה לדרישות העולות תו"כ תהליך הפיתוח. על אף שלעיתים אלו עלולים להתפרש כקשיים, בטווח הרחוק התוצר שלנו יהיה מותאם ומדוייק יותר בעבור הלקוח ופירות העבודה השוטפת האינטנסיבית ישתלמו.
בבואנו לאמץ את שיטת העבודה האג'יילית, חשוב שנשים לב שאנו נצמדים לעקרונות אלו ולא רק מגדירים את שיטת העבודה אצלנו ככזו כחלק מהטרנד האג'יילי הנחשב מבלי לישמה כראוי. כלומר, נשים לב שאנו לא מיישמים באופן חלקי בלבד את העקרונות העומדים בבסיסה של מתדולוגיה זו.
תהנו מהסרטון הקצר הבא בנושא: https://www.youtube.com/watch?v=5JN8W_LdF2o
